img
Врати
Дограма
Слепени греди
Беседки
Градински къщи
Конструкции до 50 м²
Конструкции от 50 м² до 100 м²
Конструкции от 100 м² до 150 м²
Конструкции над 150 м²
Къщи от фасонирани греди
Заведения
За нас » Технология

address

АД"ЯВОР-ИД"
Асеновград 4230
ул. "Възрожденци" 6

търг. отдел: +359331 64767, +359887925900

гл.конструктор инж.Митев: тел. +359888 862716

e-mail: javorid@abv.bg
e-mail: iavor@iavor.net

address

Ид. Код: 825 395 602
Дан. N: BG 825 395 602

Работното ни време е :

Понеделник - петък 8 - 17 ч
Събота / Неделя - почивни дни

Конструкция на сглобяеми едноетажни и двуетажни къщи

Функционалното разпределение на постройките е съобразено с изискванията за максимален комфорт и с международните технически стандарти за топлинна и звуко изолация. Състоят се от дневна и кухненски бокс санитарен възел, две и повече спални в зависимост от големината на модела.

Конструкция на сглобяеми едноетажни и двуетажни къщи тип “сандвич панел”

Сглобяемата сграда се състои от различни видове конструктивни елементи, които изграждат нейната форма чрез подходящи съединения между тях. Основния елемент е панел тип сандвич, състоящ се от дървена рамка запълнена с изолацианен материал - минерална вата, едностранно облицована с фолио. По този начин се постига изолация, по-добра, отколкото при тухлен зид с дебелина 30см, двустранно измазан. В зависимост от географския пояс и климатичните условия, изпълнението на панелите може да бъде в различни варианти.

По своето предназначение панелите биват външни и вътрешни. Като облицовачни материали на панелите се използуват гипсофазерни плочи (KNAUF), ПДВП (фазер) или OSB (плоскости от ориентирани частици), което определя различни дебелини на панела 80мм, 100мм, 120мм, 140мм до 200мм. Външните стени могат допълнително да се удебелят чрез дървена скара и допълнителен слой гипсофазер. Дървената скара от иголистна дървесина, прикрепена към панела изпълнява функция на въздушна възглавница и усилва топло и звукоизолацията. Отвън стените на панелите могат да бъдат облицовани в зависимост от желанието на клиента - дървена ламперия, (вертикална , хоризонтална-тип американска, тип финландска, имитираща валки). Класическият вариант е да се положи изолация от пенополистирол min 5 см и да се измаже с минерална мазилка. При вътрешните стени гипсофазерът след като се обработят фугите със стъклофазерна лента и фугопълнител, може да се боядиса с латекс или да бъдат поставени тапети.

Покривна конструкция. Носещата конструкция се изгражда от дървени ферми върху които се наковават покривни бичмета. При двускатен покрив, покривното простронство се затваря с калканни ферми, наковани с ламперия, комплект стрехи и челни дъски обхождат цялата къща. Четирискатната констукция се осъществява със столици, ребра и бичмета. За покривно покритие могат да се използват керемиди, ондулин, бардолин и др. Между дървената конструкция и покритието се поставят допълнително хидроизолационни и топлоизолационни материали (черна хартия, мушами, вати и др.)

Дограма. Фирмата предлага дървена трислойна дограма за стъклопакет по европейски стандарт, с немкси обков, който позволява отваряне в две посоки - хоризонтално и вертикално. Лакирани в цвят по желание на клиента. Прозорците могат да бъдат комплектовани с дървени капаци (жалузи).

Външните врати се изпълняват по желание на клиента – от масивна дървесина или стъклопакет. Вътрешните врати може да се изпълнят от масив, с MDF или скинове също по желание на клиента. Остъкляването се извършва на обекта.

Електрическа и водопроводна инсталация се изпълняват съобразно международните норми и изисквания за този вид дейност.

Под. Сглобяема констукция се монтира върху предварително подготвен фундамент - основите са ивици от бетон, които имат подземна и надземна част. Надземната част трябва да бъде не по-малка от 300-500мм и ширина не по-малка от 200-300мм. Основите трябва да бъдат добре нивелирани. Подово покритие - в санитарните помещения, в кухненския бокс и антрето се препоръчва да се постави теракота, а в останалите -дюшеме от иголистна дървесина върху гредички между които се полага минерална вата за изолация.

За отводняване на къщите се монтират улуци и водосточни тръби от PVC на фирма “Nicol”. Предвидена е възможност за монтаж на електро и водопроводноканализационни инсталации, скрито изпълнение с необходимите стандартни материали. Санитарния възел може да се облицова с фаянс или водоустойчиви тапети, комплектовани с всички видове материали, предназначени за тази цел.

Цялостният монтаж се изпълнява от специалисти на дружеството. По желание на клиента сградата се предава "до ключ".Сглобяемите къщи се изпълняват в нормален, северен и тропически вариант.

Конструкция на сглобяеми къщи от цилиндровани трупи

Основните конструктивни елементи са цилиндровани трупи фасонирани по начин да се получи плътно припасване на елементите. Характерната особеност е така наречената закопчваща сглобка в пресечната линия на стените. Между гредите се полага уплътняваща лента. В зависимост от географското положение на външните стени може да се положи изолация каменна вата и да се обшият с дървена ламперия.

Покривната конструкция може да се изгради от дървени ферми с плътна дъсчена обшивка върху тях. Друг вариант за покривна конструкция е изграждането на същата от столици, ребра и греди, когато тавана е по софита. Къщите се комплектоват с прозорци от трислойно слепена дървена дограма за стъклопакет и с врати тип масивни от иглолистна дървесина.

Конструкция на сглобяеми къщи от греди

Стенните елементи на тези къщи представляват дву и трислойно слепени фасонирани греди на принципа “глъб” и “зъб”, със съответното врязване за осъществяване на кръстосана сглобка в местата на пресичане на стените. На външните стени отвътре може да се положи изолация от каменна вата да се обшият с дървена ламперия. Покривната конструкция се изгражда с ферми или с ребрена конструкция. Обикновено фермената конструкция се използва, когато тавана е хоризонтален и при по-опростени покривни форми. При таван по софита и при по-сложни покривни форми изграждането им става със столици, ребра и греди. Къщите се комплектоват с прозорци от трислойно слепена дървена дограма за стъклопакет и с врати тип масивни от иглолистна дървесина.

Процес на работа

Монтаж. Пълната окомплектовка на сглобяема къща се доставя на място на монтажа във вид на елементи. Фирмата разполага с група специалисти, която извършва сглобяването на конструкцията както и всички други довършителни работи / Вик, Ел, външна мин. мазилка, фаянс, теракота, и други/. Довършителните работи по вид се договарят с клиента.